FOTO Michelinská hviezda je snom každého kuchára, táto žena ju však chce vrátiť: Má na to svoj dôvod

NETKY.SK • 27 Január 2018, 10:37 • 2 min
FOTO Michelinská hviezda je snom každého kuchára, táto žena ju však chce vrátiť: Má na to svoj dôvod

Thajská majiteľka bistra tvrdí, že michelinská hviezda jej priniesla viac problémov ako osohu, a preto ju chce vrátiť.

slovakia

left justify in out

72-ročná kuchárka z Bangkoku roky prevádzkuje v jednej zo štvrtí tejto metropoly bistro. O zákazníkov núdzu nikdy nemala, jej dobroty sú totiž vychýrené široko-ďaleko a ľudia sa k nej radi vracajú. Teta Fai, ako ju prezývajú, sa však v decembri dočkala aj mimoriadne prestížneho ocenenia od odborníkov a za svoju omeletu s krabím mäsom dostala michelinskú hviezdu.

 

Väčšina kuchárov takúto poctu považuje za vrchol svojej profesionálnej kariéry, no, ako sa zvykne hovoriť, každá minca má dve strany. Hoci sa Fai z uznania zozačiatku tešila, netrvalo dlho a zistila, že to má skôr kontraproduktívny efekt.

 

Od chvíle, kedy sa rozchýrilo, že toto nenápadné bistro dostalo medzinárodné ocenenie, gurmáni, ale aj zvedavci sa začali doslova hrnúť zo všetkých strán. To však nebol jediný problém, pretože popularita upriamila na prevádzku aj pozornosť úradov, ktoré sa u Fai začali objavovať čoraz častejšie a realizovali mnohé nepríjemné kontroly.

 

Pokojná práca v kuchyni, na ktorú stačila aj samotná majiteľka sa razom stala minulosťou a veľké množstvo ľudí so záujmom ochutnať preslávenú omeletu čakali v zástupoch. Táto situácia si vynútila vytvorenie rezervačného systému. A vzhľadom na skutočnosť, že Fai už ani zďaleka sama všetko nestíhala, jej dcéra musela podať výpoveď v práci, aby jej pomáhala.

 

Malý stánok sa stal centrom pozornosti a tá jeho majiteľke až tak nevyhovuje. Hoci viac zákazníkov prináša väčšie zisky, peniaze nie sú všetko. Fai hovorí, že oveľa dôležitejšia je pre ňu spokojnosť stravníkov.

 

Reštaurácie začali vracať Michelinské hviezdy, aký majú na to dôvod?

 

 

#women with a #mask. #michelinstar #crab #omelette #bangkok #thailand #liveeattravel #leica

Príspevok, ktorý zdieľa alex+chu (@alexchuyewtien),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies