FOTO Mexická polícia na hranici objavila rekordne dlhý pašerácky tunel a vyše 6 ton marihuany

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 15:30 • 2 min
FOTO Mexická polícia na hranici objavila rekordne dlhý pašerácky tunel a vyše 6 ton marihuany

SAN DIEGO - Jeden z najdlhších cezhraničných pašeráckych tunelov medzi Mexikom a USA odhalili bezpečnostné úrady v americkom meste San Diego. Osemsto metrov dlhý tunel bol využívaný na prepravu "bezprecedentného množstva" kokaínu a marihuany, oznámila dnes stania BBC.

slovakia

left justify in out

Ide v poradí už o 13. pašerácky tunel objavený v predmetnej oblasti za uplynulých desať rokov. Americkí vyšetrovatelia označili tunel, vybavený osvetlením a ventiláciou, za "dômyselný". Polícia ho objavila počas protidrogovej operácie, v rámci ktorej zhabala kontraband vyše jednej tony kokaínu a 6,3 tony marihuany.


Tunel sa nachádza v hĺbke 14 metrov. Jeho začiatok na mexickej strane je situovaný pod výťahovou šachtou budovy v meste Tijuana. Na americkej strane podzemná cesta ústi v meste San Diego do otvoru na ulici - v mieste, ktoré je oplotené a slúži ako fingované skladisko prepravných paliet, spresnila polícia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies