FOTO Meteorológovia mali pravdu: Martin na bielom koni prišiel skôr aj do hlavného mesta

NETKY.SK • 10 November 2016, 09:21 • 2 min
FOTO Meteorológovia mali pravdu: Martin na bielom koni prišiel skôr aj do hlavného mesta

BRATISLAVA – Nebýva to zvykom, že sa predpovede počasia do body naplnia, ale táto vyšla!

slovakia

left justify in out

Martin na bielom koni zavítal do Bratislavy o deň skôr a naplnila sa tak predpoveď, o ktorej sme vás nedávno informovali.

 

Príde Martin na bielom koni? Meteorológovia to vidia takto!

 

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na dnes a zajtra už aj výstrahu 1. Stupňa pred poľadovicou. Tá by dnes mala zasiahnuť západné a stredné Slovensko. V Žilinskom kraji bude iba doobeda. V Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom doobeda a poobede a v Banskobystrickom kraji je varovanie počas celého dňa.

 

img

 

Zajtra varujú pred poľadovicou na takmer celom Slovensku okrem severu a celého Žilinského kraja. Poľadovica by sa mala vyskytnúť iba doobeda.

 

img

 

Pred klzkými cestami varuje aj Slovenská správa ciest. "Môže sa vytvárať z dôvodu nízkych teplôt na mokrých a vlhkých vozovkách," píše na webe zjazdnosť.sk. Na cestách sa hromadí i sneh. Napríklad na ceste II/584 Pavčina Lehota - Jasná sa miestami nachádza vrstva kašovitej hmoty do jedného centimetra a na ceste II/537 Podbanské - Tatranská Polianka je niekde zľadovatený sneh do jedného centimetra.

 

Predpoveď počasia na štvrtok:

Oblačno až zamračené. Postupne od západu na viacerých slabé sneženie alebo dážď so snehom, v polohách pod 600 m postupne prevažne dážď alebo mrholenie. Ojedinele poľadovica. Denná teplota 1 až 6, na juhozápade do 9 st. Slabý, na západe južný vietor do 20 km/h.

 

Piatok:

V noci oblačno až zamračené a na viacerých miestach sneženie alebo dážď so snehom, v polohách do 400 m prevažne dážď. Cez deň prevažne oblačno a zrážky len miestami, najmä na strednom a východnom Slovensku.  V noci a ráno ojedinele tvorba poľadovice. Najnižšia nočná teplota +2 až -3 st. Najvyššia denná teplota 4 až 8, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 2 st. Prevažne slabý, na východe spočiatku južný až juhozápadný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

Sobota:

Veľká, v priebehu dňa na západe postupne zmenšená oblačnosť. Miestami sneženie alebo dážď so snehom, v polohách pod cca 300 m aj dážď. Chladno. Najnižšia nočná teplota 2 až -3 st, v dolinách miestami okolo -5 st. Najvyššia denná teplota 2 až 6, na severe 2 až -2 st. Severný vietor 5 až 11 m/s, v nárazoch miestami okolo 15 m/s (20 až 40, nárazy okolo 55 km/h).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies