FOTO Max Braun z Googlu vyrobil inteligentné zrkadlo, povie mu všetko čo potrebuje

NETKY.SK • 4 Február 2016, 16:00 • 2 min
FOTO Max Braun z Googlu vyrobil inteligentné zrkadlo, povie mu všetko čo potrebuje

NEW DEHLI - Spoločnosť Google môže byť na svojich zamestnancov naozaj pyšná. Softvérový inžinier Max Braun dostal zaujímavý a praktický nápad, ktorý by najmä ráno ocenil asi každý pracujúci človek.

slovakia

left justify in out

Braun, inšpirovaný každodenným životom, navrhol inteligentné zrkadlo, ktoré vás počas rannej hygieny informuje, o počasí, dátume, aktuálnom čase a dôležitých informáciach z dopravy. Zostrojenie podľa jeho slov, nebolo veľmi zložité.

 

Použil na to obojsmerné reflexné sklo, klasický zobrazovací panel, resp. displej a základnú dosku so skromným hardvérom. Užívateľské prostredie naprogramoval pomerne rýchlo, keďže obsahuje iba pár stoviek riadkov kódu. Zatiaľ sa mu podarilo naprogramovať len zobrazovanie správ zo zdroja Associated Press a počasia z Forecast.

 

Vynálezca chce do budúcnosti určite pridať aj dopravné spravodajstvo a vlastne celé portfólio informácií aj s hlasovými príkazmi v rámci služby Google Now. Experimentuje zatiaľ so zariadeniami Chromecast, Nexus Player alebo Fire TV od Amazonu. 

 

Spoločnosť Google zamestnáva tých najlepších a najkreatívnejších ľudí na celom svete. Pracovníci majú viaceré výhody a príležitosti pre osobný rast, vrátane toho, že časť pracovného času môžu využívať na vlastné projekty. Takto napríklad vznikla aj virtuálna realita Google Cardboard.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies