FOTO Matej Tóth si zaspieval so Samom Tomečkom, oslavovalo sa do neskorej noci

NETKY.SK • 15 December 2016, 14:50 • 2 min
FOTO Matej Tóth si zaspieval so Samom Tomečkom, oslavovalo sa do neskorej noci

BRATISLAVA – Na slávnostnom galavečere Atlét roka 2016 to poriadne žilo. Po úvodných formalitách a tlačovej besede s nominovanými športovcami a zástupcami Slovenského atletického zväzu (SAZ) nasledovalo dekorovanie najúspešnejších atlétov za rok 2016.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slávnostné soireé, pod moderátorskou taktovkou netradičného dua Stanislav Ščepán - Milan „Junior“ Zimnýkoval, bolo vkusne dopĺňané hudobnými vstupmi skupiny Fragile a videoprojekciou najpamätnejších momentov našich atlétov. Po vyhlásení najúspešnejších aktérov kráľovnej športu v jednotlivých kategóriách nasledovalo dlho očakávané dekorovanie zlatého olympijského víťaza v chôdzi na 50 km Mateja Tótha. Ten si pri preberaní ocenenia vyslúžil spontánne „standing ovation“. Išlo o vyvrcholenie večera. Najlepší atlét roka nezabudol poďakovať svojím najbližším a následne prekvapil všetkých prítomných solídnym duetom so Samuelom Tomečkom, keď spoločne odspievali skladbu „Nech sa (mi) darí“.

 

„Ide o moju obľúbenú skladbu a spolu s mojimi dcérkami ju máme veľmi radi. Trochu ma zaskočila live verzia pretože originál je v rýchlejšom tempe. Musel som improvizovať,“ prezradil pre netky.sk Matej. „Som veľmi rád, že na dnešnom večere som sa podieľal pri výbere účinkujúcich. Hudba je pre mňa veľmi dôležitá, zbožňujem ju a počúvam všade, kde sa len dá. Môj fyzioterapeut mi to pri tréningu síce nepovoľuje pretože tvrdí, že pri koncentrácii musím počúvať najmä svoje telo, no v duchu si aj tak často spievam. Do hlavy mi predsa nevidí,“  zažartoval štvornásobný víťaz prestížneho ocenenia.

 

O týždeň čaká na Mateja Tótha  ďalšie významné podujatie. V ankete Športovec roka 2016 budú jeho najväčšími konkurentmi na celkové víťazstvo okrem zlatých olympijských vodákov Ladislava a Petra Škantárovcov aj tenistka Dominika Cibulková a minuloročný víťaz ankety Peter Sagan.

 

„Sám si netrúfam odhadnúť koho zaradiť na aké miesto. Všetci štyria si určite zaslúžime titul. Nech to už dopadne akokoľvek, som rád, že slovenskému športu sa darí. Verím, že to tak budú brať aj ostatní. Viem, že ide o významnú anketu, ale pokiaľ budem v prvej štvorke, tak to vnímam tak, že sa nemám na koho hnevať. Medaily a ocenenia nikdy neboli pre mňa motivácia prečo ráno vstanem a idem trénovať, ale je to najmä láska k športu“, vyhlásil skromný a mimoriadne všestranný  33-ročný olympijský víťaz.

 

 

Matej Tóth - Michaela Pešková - Marcel Lomnický




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies