FOTO Maskovaní muži na motorkách strieľali v Káhire na autobus plný turistov

NETKY.SK • 7 Január 2016, 12:40 • 2 min
FOTO Maskovaní muži na motorkách strieľali v Káhire na autobus plný turistov

KÁHIRA – Maskovaní muži spustili dnes ráno paľbu na autobus s turistami v egyptskej metropole Káhira.

slovakia

left justify in out

Ozbrojený incident sa odohral pred štvrohviezdičkovým hotelom Barcelo Cairo Pyramids v Káhire. Podľa svedkov začali ozbrojení muži na motorkách strieľať na autobus tesne po tom, ako do neho turisti nastúpili.

 

Médiá zatiaľ neinformovali o tom, koľko ľudí sa v čase streľby v autobuse nachádzalo, ani či sa pri incidente niekto nezranil. Nehlásia však žiadne obete. Medzi turistami boli dvaja obyvatelia Izraela.

 

 

 

Autobus, ktorý ozbrojenci napadli smeroval na výlet k pyramídam. Hotel sa nachádza iba 4 kilometre od nich na slávnej ulici Sharia al Haram, ktorá je známa aj ako „Ulica Pyramíd“.

 

Na mieste zadržali jedného zo strelcov, druhého zadržali v inej časti Káhiry.

 

Turistický ruch je pilierom egyptskej ekonomiky, ktorá sa len s problémami snaží postaviť na nohy po politických nepokojoch, spôsobených ľudovým povstaním z roku 2011 proti vtedajšiemu prezidentovi Husnímu Mubarakovi. Povstanie vyústilo do zvrhnutia Mubaraka.

 

Súčasný prezident Abdal Fattáh Sísí vyhlásil totálnu vojnu islamistickým militantom, ktorí dúfajú, že Egypt destabilizujú samovražednými bombovými a streleckými útokmi.

 

Egyptská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) pred časom oznámila, že umiestnila bombu do ruského dopravného lietadla s dovolenkármi, ktoré sa 31. októbra zrútilo na egyptskom Sinajskom polostrove, pričom zahynulo všetkých 224 ľudí na palube.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies