FOTO Martikán otestoval diagnostické laboratórium v Banskej Bystrici

NETKY.SK • 29 Január 2016, 13:05 • 2 min
FOTO Martikán otestoval diagnostické laboratórium v Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA - Vo Vojenskom športovom centre (VŠC) Dukla Banská Bystrica v piatok testovali nové diagnostické laboratórium za účasti ministra obrany Martina Glváča.

slovakia

left justify in out

Zariadenie slúži na dokonalé všestranné testovanie fyzickej a kondičnej pripravenosti športovcov. Vyskúšal si ho aj dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán spolu s jedným z členov 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny. "Dnes som tu preto, lebo každý rok sa chcem dať otestovať a potvrdiť si ten pocit, že sa človek cíti dobre. Všetky parametre treba vyhodnotiť, aj tie hraničné, kedy je už človek vyčerpaný, takže to som prišiel dnes absolvovať. Je pre mňa cťou byť s takýmito ľuďmi na takomto teste. Napriek dlhšej pauze je oproti iným sezónam výkonnosť porovnateľná. V niektorých parametroch horšia, v niektorých lepšia. Myslím si, že keď sa vrátim do bežného tréningu na divokú vodu, tak to bude ako doteraz v dobrých hodnotách,“ uviedol úspešný člen Dukly. Martikán nemal podľa vlastného vyjadrenia v doterajšom zimnom období ideálne podmienky na tréning. Nemohol absolvovať tradičné bežecké podujatia, ako bol zvyknutý, preto som sa venoval v príprave najmä hokeju.


"Je dobré, že máme možnosť v takýchto moderných priestoroch sa snažiť o optimalizáciu prípravy našich elitných športovcov, pretože táto moderná technológia, vstup vedy do vrcholového športu je v dnešnej dobe pre nás veľmi dôležitý, aby sme sa odlíšili od našich súperov," povedal riaditeľ Dukly Richard Galovič. "Celý týždeň u nás trénovali členovia špeciálnej jednotky. Naše centrum patrí pod rezort obrany, takže by malo jeho vybavenie byť k dispozícii nielen talentovanej mládeži, špičkovým športovcom a olympionikom, ale aj armáde Slovenskej republiky," doplnil.


"Som rád, že športovci majú vybavenie, kde do prípravy zasahuje veda a že je personálne Dukla na toto pripravená. Materiálne je na tom lepšie ako v minulosti. Tento týždeň bol pilotným projektom toho projektu, ktorý sme nastavili v našej koncepcii rozvoja Dukly. V minulosti mala Dukla v ozbrojených silách pozíciu zložky, ktorá odčerpáva financie. V novej koncepcii máme zakotvenú vzájomnú spoluprácu, aby tie prostriedky, ktoré sú vkladané do Dukly, vedeli využívať aj ozbrojené sily. Máme jasný plán, som rád, že piaty pluk si vyskúšal tieto zariadenie. V budúcnosti by mali ozbrojené zložky využívať celé zázemie Dukly," uviedol minister obrany Martin Glváč.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies