FOTO Maradona sa stretol s rozhodcom, ktorý uznal jeho božiu ruku

NETKY.SK • 18 August 2015, 23:34 • 2 min
FOTO Maradona sa stretol s rozhodcom, ktorý uznal jeho božiu ruku

TUNIS - Diego Maradona sa v Tunisku stretol s rozhodcom, ktorý pred 29 rokmi na majstrovstvách sveta 1986 uznal jeho legendárny gól rukou. Alí bin Násir dostal od bývalého slávneho argentínskeho futbalistu okrem objatia a bozku aj podpísaný dres s venovaním "Alímu, môjmu večnému priateľovi."

slovakia

left justify in out

Maradona vo štvrťfinále šampionátu v Mexiku proti Anglicku (2:1) dosiahol gól rukou, keď vo výskoku preloboval brankára Petra Shiltona. Anglickí futbalisti protestovali, ale rozhodca gól uznal. Televízne záznamy jasne dokázali, že Maradona skóroval nedovoleným spôsobom.

 

Svoj zásah kapitán neskorších majstrov sveta neskôr popísal ako "božiu ruku". Tuniský rozhodca, ktorý má dnes 71 rokov, odštartoval pretrvávajúcu debatu o nasadzovaní rozhodcov z menej vyspelých futbalových krajín na významné zápasy MS či ME.

 

Násir neskôr z neregulárneho gólu obvinil vtedajšieho bulharského asistenta Bogdana Dotčeva, ktorý ho neupozornil na to, že argentínsky futbalista v inkriminovanom momente zahral rukou.

 

Tunisan bývalému hráčovi Neapola, či Barcelony venoval zarámovanú fotografiu, ktorá zobrazuje jeho, Maradonu a anglického kapitána Shiltona pred úvodným hvizdom pamätného štvrťfinále. Informácie pochádzajú z internetového portálu CBSSports.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona