FOTO Malta predstavila logo a priority svojho predsedníctva v Rade EÚ

NETKY.SK • 22 November 2016, 14:41 • 2 min
FOTO Malta predstavila logo a priority svojho predsedníctva v Rade EÚ

BRUSEL - Malta, ktorá 1. januára 2017 preberie od Slovenskej republiky polročné rotujúce predsedníctvo v Rade EÚ, dnes oficiálne predstavila logo a priority svojho predsedníctva. Viacfarebné logo je odkazom na osemcípový maltézsky kríž, ako aj na maltskú kultúru a tradície.

slovakia

left justify in out

Maltský vicepremiér Louis Grech vyjadril nádej, že počas polročného pôsobenia na čele EÚ sa Malte podarí navrátiť dôveru Európanov v projekt zjednotenej Európy. Pripomenul, že Malta sa v rámci tzv. predsedníckeho tria dohodla s Holandskom a Slovenskom na strategickej agende na podporu ekonomického rastu, udržateľnosti a vytvárania pracovných miest pri zaručení konkurencieschopnosti a ochrany občanov. Ďalej je to jednota EÚ v energetickej politike, dôraz na boj proti klimatickým zmenám a väčšiu mieru bezpečnosti, slobody a spravodlivosti.

 

Grech v dnešnej správe pre médiá upozornil, že šesť hlavných priorít maltského predsedníctva je zameraných na oblasti migrácie (s dôrazom na zjednodušenie azylového systému), vnútorného trhu, bezpečnosti, sociálneho začlenenia, susedskej politiky a námornej politiky EÚ.

 

Logo maltského predsedníctva je výsledkom otvorenej verejnej súťaže. Spomedzi 29 pôvodných návrhov vláda vybrala šesť a zvíťazil nápad, ktorý do loga zakomponoval maltskú históriu s odkazom na osemcípový kríž Rádu maltézskych rytierov. Logo s preštylizovaným krížom obsahujúcim aj farby národnej zástavy má snahu preklenúť medzeru medzi históriou ostrova s jeho národnými hodnotami a mnohostranným spoločenstvom, ktoré je v súčasnej dobe typické pre Európsku úniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies