FOTO Mal obrovské šťastie: Tomáš prežil 800-metrový pád, prehovoril o tom!

NETKY.SK • 15 November 2016, 10:20 • 2 min
FOTO Mal obrovské šťastie: Tomáš prežil 800-metrový pád, prehovoril o tom!

BRATISLAVA – Obrovské šťastie v nešťastí mal Tomáš, ktorý akoby zázrakom prežil 800-metrový pád spod Lomnického štítu. Tomáš padal po skalách a snehu rovno do rokliny.

slovakia

left justify in out

Tomáš sa spolu s tromi kamarátmi vybral na Skalnaté Pleso, kde sa však Tomáš od nich oddelil a pokračoval sám pod Lomnický štít. Počas traverzu sa pod ním odtrhla snehová doska. Horských záchranárov zavolal Tomášov brat. Vrtuľník k nemu nemohol kvôli počasiu klesnúť, a tak ho museli ratovať pozemní záchranári. "Pacient po páde utrpel viaceré poranenia a po príchode záchranárov bol podchladený. Záchranári HZS pacienta na mieste ošetrili a zateplili a následne ho transportovali ku terénnemu vozidlu HZS na Štarte a odtiaľ do Tatranskej Lomnice, kde bol odovzdaný privolanej posádke RLP z Kežmarku," uviedla HZS.

 

img

 

„V žľabe som čakanom odtrhol lavínu a už ma to bralo až dole," povedal pre TV Markíza Tomáš a opísal celú hrôzu: „To sa nedá opísať. Už je to len také čakanie, kedy umriete. Lebo človek už vidí, že je to zlé. Lavína naberie strašnú rýchlosť. Neviete, kam idete, keďže vás to melie."

 

Tomášovi sa sneh tlačil do tváre a vtipne poznamenal, že sa aj najedol. „Sneh sa vám tlačí všade, do tváre, do nosa. Najete sa toho počas cesty. Chvalabohu ma lavína vypľula a nezavalila ma úplne," povedal. Stihol ešte zavolať mame, ale povedal iba pár viet.

 

img

 

Zranený Tomáš momentálne leží v popradskej nemocnici. Lekári a záchranári však hovoria o zázraku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies