FOTO Majiteľ reštaurácie už neveril v ľudské dobro, no potom dostal tento list

NETKY.SK • 23 December 2017, 18:00 • 2 min
FOTO Majiteľ reštaurácie už neveril v ľudské dobro, no potom dostal tento list

Skupina mužov vrátila majiteľovi reštaurácie dôveru v ľudí.

slovakia

left justify in out

Platenie v hotovosti sa pomaly, ale isto vytráca. Už teraz mnohí z nás v peňaženke nosia len bankomatovú kartu, prípadne nejaké drobné do automatu na parkovanie a nič viac. Či je to tak z praktického hľadiska alebo z dôvodu opatrnosti, je individuálne, no isté je, že v niektorých prípadoch sa to nevypláca. Najmä, ak máte platiť tam, kde nemajú terminál.

 

Podobnú nepríjemnú situáciu zažila aj skupinka mladíkov z Anglicka. Vydali sa na výlet do mesta Middlesbrough, kde si na záver sadli do africkej reštaurácie, aby sa najedli. Keď si od obsluhy vypýtali účet, zaskočila ich informácia, že sa akceptuje len platba v hotovosti. Ani jeden z mužov pri sebe požadovanú sumu nemal, preto sa s majiteľom dohodli, že si odskočia do bankomatu a čiastku prinesú. Dôverčivý pán na dohodu pristál, no stravníci sa už nevrátili.

 

Majiteľ priznal, že sa prerátal a nemal byť k cudzím ľuďom taký dôverčivý. Bral to ako ponaučenie. O niekoľko dní však dostal list. Bol od jeho dlžníkov. Obsahoval sumu jedla aj s päťlibrovým prepitným a obsiahly text, ktorým muži ospravedlňovali a vysvetľovali svoje neseriózne konanie.

 

Ako dôvod toho, že sa do reštaurácie nevrátili uviedli, že po ceste do bankomatu videli, ako do stanice prichádza ich posledný vlak. Nakoľko nemali inú možnosť, ako sa dostať domov, rozbehli sa k nemu a nastúpili. V žiadnom prípade však nechceli milého pána okradnúť, preto mu peniaze poslali poštou a dodali, že reštaurácii v recenziách udelili najvyššie hodnotenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona