FOTO + VIDEO Madurovi stúpenci vtrhli do venezuelského parlamentu: Zranili viacerých poslancov

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 06:32 • 2 min
FOTO + VIDEO Madurovi stúpenci vtrhli do venezuelského parlamentu: Zranili viacerých poslancov

CARACAS - Stúpenci venezuelského prezidenta Nicolása Madura ozbrojení drevenými palicami a kovovými tyčami vtrhli do budovy opozíciou ovládaného parlamentu a zranili najmenej štyroch poslancov.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo počas mimoriadneho zasadnutia Národného zhromaždenia pri príležitosti štátneho sviatku, ktorý pripomína vyhlásenie nezávislosti krajiny.

 

Jeden z opozičných poslancov Armando Armas utrpel pri útoku zranenie hlavy a zakrvaveného ho museli z parlamentu vyniesť na nosidlách do sanitky. Podľa neho išlo o pokus "diktatúry" zvrhnúť legálne zvolených ľudových zástupcov.

 

 

Svedkovia uvádzajú, že do poslaneckého zboru vtrhli desiatky prívržencov prezidenta, ktorí predtým demonštrovali pred budovou parlamentu.

 

Samotný Maduro násilie odsúdil a vyzval na dôkladné vyšetrenie celej udalosti.

 

Vo Venezuele už od začiatku apríla prebiehajú takmer každodenné protesty a násilnosti, ktoré si vyžiadali už najmenej 90 životov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona