FOTO Macedónske úrady vrátili stovky utečencov z Grécka, ktorí obišli hraničný priechod

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 13:02 • 2 min
FOTO Macedónske úrady vrátili stovky utečencov z Grécka, ktorí obišli hraničný priechod

ATÉNY - Stovky migrantov, ktorí v pondelok prešli z Grécka do susedného Macedónska, vrátila polícia a vojaci naspäť do dažďom nasiaknutého a zablateného utečeneckého tábora na gréckej strane hraníc, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Približne 600-700 migrantov, ktorí nezákonne vstúpili do Macedónska, bolo vrátených nazad do Grécka," informovala dnes agentúra Makfax s odvolaním sa na macedónske ministerstvo vnútra. Skupina 700-2000 osôb opustila v pondelok utečenecký tábor Idomeni na severe Grécka. Následne sa prebrodila cez rieku, obišla hraničný plot a dostala sa do susedného Macedónska.

 

V utečeneckom tábore Idomeni, ktoré leží na gréckej strane hraníc s Macedónskom, uviazlo pred takmer dvoma týždňami zhruba 14.000 migrantov. Utečenci tam v katastrofálnych podmienkach čakajú na to, že ich Macedónsko vpustí na svoje územie a dovolí im pokračovať v ceste do Európy.

 

Macedónsko v uplynulých týždňoch vpúšťalo na svoje územie len malé skupiny Sýrčanov a Iračanov, podobne ako aj ostatné balkánske krajiny. Svoje hranice pre migrantov bez platných víz a pasov krajina úplne uzavrela minulý týždeň, po tom, ako k obdobnému kroku pristúpili aj ďalšie krajiny na tzv. balkánskej trase - Slovinsko, Srbsko a Chorvátsko.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona