FOTO Ľudská bezcitnosť opäť šokovala: Turisti pre sériu selfie zabili mláďa delfína

NETKY.SK • 18 Február 2016, 14:00 • 2 min
FOTO Ľudská bezcitnosť opäť šokovala: Turisti pre sériu selfie zabili mláďa delfína

SANTA TERESITA – Ak ide o peknú selfie, ľudia vedia byť až šokujúco krutí a bezcitní. Na svetovo rozšírený trend fotenia sa takmer so všetkým a na každom mieste, doplatilo aj mláďa delfína.

slovakia

left justify in out

Turisti, ktorí zviera objavili v blízkosti pláže, ho vytiahli na breh, aby sa s ním mohli odfotiť. Postupne sa okolo neho zhlukla veľká skupina ľudí, ktorí sa pretláčali o pamätný záber s umierajúcim mláďaťom.

 

Toto smrtiace fotenie sa uskutočnilo na argentínskej pláži letoviska Santa Teresita. Nakoľko je delfín zviera žijúce vo vode, nedokáže na súši tráviť dlhý čas. Organizmus delfína sa rýchlo prehrial a kožu spálilo silné slnko. Keď sa turisti dofotili, nechali malé mŕtve mláďa ležať na horúcom piesku.

 

Tragická správa sa dostala až k argentínskej organizácii zameranej na ochranu divých zvierat, ktorá vydala verejné pripomenutie o ohrozenom druhu delfínov La Plata, ktoré sa vyskytujú iba pri pobreží Argentíny, Uruguaja a Brazílie. Týchto delfínov žije už len 30.000.

 

Ich bezpečnosť je obzvlášť znepokojujúca, pretože majú tendenciu plávať v blízkosti pobreží, kde sa často zapletú do rybárskych sietí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies