FOTO Ľudia v Honkongu bývajú v "rakvách": Ich životný priestor je obmedzený na minimum

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 10:10 • 2 min
FOTO Ľudia v Honkongu bývajú v "rakvách": Ich životný priestor je obmedzený na minimum

HONKONG - Tisíce ľudí v jednom z najľudnatejších miest sveta žijú v extrémne stiesnených podmienkach.

slovakia

left justify in out

Honkong, jedna z ázijských metropol, má stále väčší problém s preľudnenosťou. Na relatívne malej ploche neustále pribúdajú obyvatelia, populácia sa zväčšuje. Z tohto dôvodu sa aj ceny tamojších nehnuteľností šplhajú do vysokých čísel, preto si nemôže každý dopriať štandard, na aký sme zvyknutí my.

 

Tisícky rodín a ľudí v Honkongu sú odkázaní na priestor, ktorý by v mnohých vyvolával až klaustrofóbiu. Väčšinou ide len o jednu, rozmerovo veľmi skromnú miestnosť, ktorá často slúži ako spálňa, obývačka aj kúpeľňa zároveň. Miestni tieto byty nazývajú „rakvy“.

 

Obyvatelia mesta sa rozhodli zdieľať fotografie svojich obydlí prostredníctvom sociálnej siete, aby tak svetu priblížili život v skutočne stiesnených podmienkach.

 

Honkong však zďaleka nie je jedinou metropolou, ktorá problém rastúcej populácie rieši týmto spôsobom. Rovnako sa žije napríklad aj v japonskom Tokiu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies