FOTO LG vytvorilo tak tenký televízor, že ho môžete zrolovať

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 15:17 • 2 min
FOTO LG vytvorilo tak tenký televízor, že ho môžete zrolovať

SOUL – Spoločnosť LG vytvorila televízor s uhlopriečkou 140 cm, ktorý je tak tenký (menej ako 1 milimeter), že ho môžete zrolovať. Váži trošku viac ako kilogram a na stenu si ho môžete pripevniť pomocou magnetov.

slovakia

left justify in out

Zariadenie dostalo prezývku „plagátový“ televízor a je odpoveďou spoločnosti na gigantické televízory, ktoré častokrát špatia pekné interiéry.

 

img

 

Spoločnosť LG odhalila svoj najnovší produkt na tlačovej konferencii v utorok. Zatiaľ sa jedná iba o prototyp, ale dúfajú, že sa čoskoro uchytí a začne sa predávať.

 

„OLED predstavuje prelomovú technológiu nielen pre našu spoločnosť, ale aj pre celý priemysel,“ povedal riaditeľ OLED televízorového odvetvia v LG Sang-Deog Yeo.

 

V budúcnosti plánuje spoločnosť vyrábať takéto televízory s uhlopriečkou až 250 centimetrov.

 

img

 

Profesor na univerzite Rochester v New Yorku Ching W. Tang, prezývaný aj „otec OLED“ si myslí, že za 10 rokov bude OLED populárnejšie ako LED. Jediným problémom je, že OLED televízory stoja asi 5-krát viac ako LED televízory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies