FOTO Leví súrodenci vyšli po prvý raz von, v bojnickej zoo ich čakajú aj krstiny

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 13:15 • 2 min
FOTO Leví súrodenci vyšli po prvý raz von, v bojnickej zoo ich čakajú aj krstiny

BOJNICE - Dve mláďatá leva berberského z bojnickej zoologickej záhrady, ktoré boli doteraz len vo vnútorných ubikáciách, vyšli po prvý raz von. Mama Gina ich vyviedla do výbehu v stredu (18.3.) dopoludnia, otec Aslan a teta Buzeta ich pozorovali z vedľajšieho veľkého výbehu. Informovala o tom dnes Simona Kubičková zo Zoo Bojnice.

slovakia

left justify in out

"Braček a sestrička najskôr váhali. Ich prvé kroky boli neisté, napokon však preskúmali celý výbeh, ktorý bol upravený pre ich potreby. Na zem bola totiž vysypaná vrstva čerstvej štiepky a piesku, pribudli aj nové pne stromov. Levíčatá strávili vonku približne hodinu, hrali sa s mamou, naháňali sa a nakoniec si užívali slniečko," priblížila súrodeneckú prvú návštevu výbehu Kubičková.

 

Ako pokračovala, v ďalších dňoch budú môcť návštevníci levíčatá vidieť vo vonkajšom výbehu v prípade pekného počasia. "Ich pobyt vonku bude teda nepravidelný a nevieme návštevníkom zaručiť, kedy levíčatá môžu vidieť. Záleží to nielen od počasia, ale aj od ďalších okolností. Prosíme ich preto o porozumenie počas tohto obdobia, kým prejdú na pravidelný režim," poznamenala.

 

Súrodencom sa darí dobre, stále priberajú, rastú a majú za sebou aj posledné očkovanie. Čoskoro ich čakajú krstiny, tento veľký deň bude v sobotu 4. apríla.

 

Lev berberský sa považuje za najmohutnejší poddruh leva. Vyznačuje sa veľkou, často tmavou, dobre rozvinutou hrivou, silne vytvorenou aj na bruchu. Srsť tejto rasy je hustejšia a dlhšia. Levy berberské sú v prírode vyhynuté, nájsť ich možno iba v zoologických záhradách, kde ich žije asi 80. Jedným z úspešných európskych chovateľov je i nemecká Zoo Neuwied, odkiaľ pochádza aj mladý samec Aslan narodený 1. januára 2011.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies