FOTO Lev, medveď a tiger sa stali najlepšími priateľmi

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 16:44 • 2 min
FOTO Lev, medveď a tiger sa stali najlepšími priateľmi

ATLANTA – Začína sa to ako bežný vtip o zvieratách lev, medveď a tiger prídu... avšak toto nie je vtip ale pravdepodobne nejnezvyčajnenjšia trojica zo zvieracej ríše.

slovakia

left justify in out

Leo – africký lev, Shere Khan – bengálsky tiger a Baloo – americký čierny medveď sú nerozdeliteľná trojica. Zachránili ich z pivnice v americkom meste Atlanta v roku 2001, keď mali iba jeden rok.

 

img

 

Lea našli v malej klietke s otvoreným a infikovaným zranením nosa. Shere Khan bol podvýživený a mal parazity na a v tele.  Baloo bol v najhoršom stave, mal na sebe postroj, ktorý mal doslova zarastený v srsti.

 

img

 

Trojicu zachránili a umiestnili ich do útulku Noemova Archa v americkom štáte Georgia, kde žijú spolu šťastne. Trojicu vša nemôžu vrátiť naspäť do divočiny, pretože by tam neprežili.

 

img

 

Kurátorka Noemovej Archy povedala, že trojica je na seba naviazaná. „Baloo, Leo and Shere Khan jedia, spia a spolu sa hrajú. Dokonca sa aj jeden o druhého starajú objímajú sa a olizujú. Strašidelné prvé mesiace ich života ich veľmi zblížili,“ povedala kurátorka Allison Hedgecothová.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies