FOTO Letisko Zaventem v pondelok otvorí odletovú halu zničenú útokmi

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:25 • 2 min
FOTO Letisko Zaventem v pondelok otvorí odletovú halu zničenú útokmi

BRUSEL - Odletovú halu bruselského medzinárodného letiska vo štvrti Zaventem, ktorá sa stala terčom teroristického útoku z 22. marca, by mali opätovne sprístupniť verejnosti od pondelka 2. mája. Uviedla to dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Odletová hala letiska Zaventem by mala už v pondelok prijať prvých cestujúcich. Hala bola pri útokoch dvoch samovražedných útočníkov ťažko poškodená, avšak podľa informácií denníka La Libre Belgique postupujú rekonštrukčné práce oveľa rýchlejšie, než sa očakávalo. Celkovo by od budúceho pondelka malo byť k dispozícii 100 zo 118 elektronických čítačiek dokladov. Niektoré zahraničné letecké spoločnosti so sídlom v Zaventeme už označili 2. máj ako dátum obnovenia svojich operácií z hlavnej odletovej haly.

 

Hovorkyňa letiska v správe pre médiá uviedla, že nemôže potvrdiť 2. máj ako dátum opätovného otvorenia odletovej haly, spresnila však, že "všetko je na dobrej ceste pre obnovenie prevádzky".

 

Letisko ešte čaká na potrebné schválenie zo strany polície a Hlavnej správy pre leteckú dopravu.

 

Správa letiska zároveň oznámila, že dočasné zariadenia pre odbavovanie leteckých pasažierov zostávajú aj naďalej v prevádzke, pretože letisko bude naplno funkčné až koncom júna.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies