FOTO Lesnú cestu v lokalite Malinský vrch pri Bratislave opravili, znovu slúži turistom

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 15:55 • 2 min
FOTO Lesnú cestu v lokalite Malinský vrch pri Bratislave opravili, znovu slúži turistom

BRATISLAVA - marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Lesy SR dali lesnú cestu do pôvodného stavu zrovnaním rýh a opäť tak slúži turistom.

slovakia

left justify in out

Cestu vo februári použili na odvoz hmoty, ktorá pochádzala zo spracovania ihličnatej kalamity. „Dôvodom a prioritou spracovania a odvozu tejto hmoty bolo zabrániť šíreniu hmyzu pod kôrou v čase rojenia, ktoré očakávame pre vývoj počasia na konci marca,“ doplnil Feik. Úprava pracovísk, lesa ako i lesných komunikácií po ťažbe sú podľa Feika bežnou činnosťou. Malinský vrch je kopec nad obcou Marianka, jeho výška je 420 metrov.

Rezort pôdohospodárstva podľa odboru komunikácie eviduje sťažnosti na stav lesných ciest ako aj na nešetrný spôsob výrubu stromov. „Štátny podnik Lesy SR nespravuje všetky lesy na Slovensku. Celková výmera lesného pôdneho fondu Slovenska predstavuje vyše dva milióny hektárov. Podiel štátneho podniku Lesy SR tvorí približne 44 percent,“ poznamenal Feik s tým, že zvyšné lesy sú súkromné, mestské, prípadne lesy nezistených vlastníkov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies