FOTO Lesbičky s dieťaťom v katalógu IKEA nahnevali Alianciu za rodinu!

NETKY.SK • 15 Január 2014, 10:07 • 2 min
FOTO Lesbičky s dieťaťom v katalógu IKEA nahnevali Alianciu za rodinu!

BRATISLAVA - Platforma Aliancia za rodinu, ktorá je zameraná na ochranu manželstva ako zväzku muža a ženy a rodiny založenej manželstvom ako najlepšieho priestoru pre výchovu detí, upozornila slovenskú verejnosť na "ďalší prípad podkopávania tradičnej rodiny".

slovakia

left justify in out

Ide o zákaznícky magazín spoločnosti IKEA, ktorá podľa aliancie propaguje príbeh spolužitia dvoch žien s malým dieťaťom a nazýva ich rodinou. Aliancia nesúhlasí s tým, aby sa takéto formy spolužitia verejne propagovali a mätúco nazývali rodinou. "Sme presvedčení o tom, že mama a ocko je navždy to najlepšie pre deti," hovorí jeden z aktivistov Aliancie za rodinu Anton Chromík. Podľa neho by spoločnosť, ale aj jednotlivci či firmy, mali vždy robiť všetko pre to, aby deti vyrastali v úplných rodinách s mamou a otcom ako vzormi. "Úprimne si vážime neodňateľnú dôstojnosť každej osoby bez ohľadu na jej rasu, vierovyznanie, sexuálnu orientáciu či iný aspekt jej osobnosti, ale dôrazne sa ohradzujeme proti tomu, aby sa páry osôb rovnakého pohlavia vo verejnom priestore propagovali a označovali ako rodina," zdôraznila aliancia.

Občianska iniciatíva Aliancia za rodinu vznikla v decembri 2013 ako reakcia na čoraz častejšie spochybňovanie chápania manželstva ako zväzku muža a ženy a rodiny založenej manželstvom. Počas vianočných sviatkov spolu s Konferenciou biskupov Slovenska (KBS) distribuovala pol milióna vianočných pozdravov. K Aliancii za rodinu sa dosiaľ prihlásilo už viac ako 60 organizácií združujúcich desaťtisíce občanov, ktorí vyjadrili súhlas s jej vyhlásením, a ich počet narastá.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies