FOTO Len pre silné povahy: Žena si z oka vybrala niečo nechutné!

NETKY.SK • 14 Február 2018, 13:30 • 2 min
FOTO Len pre silné povahy: Žena si z oka vybrala niečo nechutné!

Mladá žena zažila horor, keď si v oku našla týchto parazitov!

slovakia

left justify in out

Abby Beckleyová je 28-ročná žena pochádzajúca z amerického Oregonu. Nedávno zažila naozajstný šok. Dlhšie ju sužovalo podráždené oko, tak sa rozhodla, že sa na to pozrie detailnejšie. Nadvihla si teda viečko, aby zistila, či jej v ňom neuviazla nejaká nečistota a v tom si z oka vybrala niečo desivé. Bol to červ!

 

Prestrašená žena okamžite nasadla do auta a zamierila k svojmu očnému lekárovi. Ten sa s podobným prípadom nikdy pred tým nestretol, preto ju poslal k odborníkom do Oregon Health & Science University.

 

„V tom čase som už cítila, ako sa po mojom oku pohybujú. Bolo ich tam strašne veľa. Tamojší lekári boli napriek tomu zozačiatku skeptickí. Nie je totiž úplne obvyklé tvrdiť, že máte v oku červy,“ popisuje svoj strašný zážitok Abby.

 

Lekári sa napriek tomu pacientke dôsledne venovali a oko podrobne sledovali až náhle na jedného parazita narazili. Okamžite ho poslali na rozbor a Abby naordinovali špeciálny výplach. Ten jej však nepomohol. Uvažovalo sa aj o antiparazitickej liečbe, no bolo to značné riziko, pretože by žene mohla spôsobiť jazvy. Dohodli sa preto na tom, že si Abby bude červov vyťahovať postupne sama vždy, keď ich v oku pocíti.

 

Táto metóda sa ukázala ako efektívna. Po dvadsiatich dňoch bolo po všetkom a Abby mohla pokojne spávať. Jej prípad je však prvým na svete, kedy sa červy tohto druhu, bežné u zvierat, objavili v ľudskom oku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies