FOTO Len 5-ročný chlapec sa venuje neobvyklej činnosti: Svojim vynálezom pomohol už mnohým deťom

NETKY.SK • 20 Január 2018, 15:00 • 2 min
FOTO Len 5-ročný chlapec sa venuje neobvyklej činnosti: Svojim vynálezom pomohol už mnohým deťom

Malý Američan už vo svojom útlom veku vymyslel spôsob, ako zjednodušiť život deťom, ktoré to veľmi potrebujú.

slovakia

left justify in out

Cameron Haight sa narodil s vrodenou vadou ruky, ktorá sa prejavila zrastenými a deformovanými prstami. Napriek tomu, že sa podrobil nejednej komplikovanej operácii, výsledok nikdy nebol uspokojivý a on ruku nedokázal normálne používať. Takéto trápenie sa, samozrejme, prejavilo aj na jeho utiahnutom správaní, čo mimoriadne trápilo najmä jeho mamu Sarah.

 

Všetko sa ale zmenilo v momente, keď malý Cameron dostal 3D protézu ruky. Napriek počiatočným obavám, že sa s takouto pomôckou chlapec nedokáže zžiť, stal sa pravý opak. Cameron si na svoju novú ruku zvykol vo veľmi krátkom čase, čo sa okamžite prejavilo aj na jeho lepšej nálade. A to bol zlomový moment v živote celej jeho rodiny.

 

5-ročné dieťa si však na základe svojich skúseností uvedomovalo, koľko je na svete detí s podobným problémom a potrebovali by pomoc. Spolu so Sarah sa preto začali zaoberať navrhovaním protéz, ktoré následne skúsili vyrobiť pomocou 3D tlačiarne. Ich dizajnu sa venuje predovšetkým Cameron, ktorý ich vymýšľa tak, aby boli pre hendikepované deti nie len pomôckou, ale aj obľúbenou hračkou. Každá z nich je preto iná a veselá.

 

Veľkou výhodou je aj skutočnosť, že samotný Cameron ako používateľ protézy dokáže najlepšie posúdiť, aké parametre by mala spĺňať, ako by sa mala ohýbať a ako fungovať. Preto ho oslovuje čoraz viac rodín s novými objednávkami a on je veľmi šťastný, že môže pomáhať deťom po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies