FOTO Legendárny Pelé dal do charitatívnej dražby 2000 spomienkových predmetov

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 12:02 • 2 min
FOTO Legendárny Pelé dal do charitatívnej dražby 2000 spomienkových predmetov

LONDÝN - Legendárny brazílsky futbalista Pelé poskytol na charitatívnu aukciu 2000 spomienkových predmetov zo svojej kolekcie.

slovakia

left justify in out

Verifikované artefakty budú dražiť 7. - 9. júna v Londýne, zabezpečí to spoločnosť Julien´s so sídlom v americkom Beverly Hills v Kalifornii. Výťažok odhadujú na 700 000 libier, financie pomôžu detskej nemocnici Pequeno Príncipe v brazílskej Curitibe.

 

Sedemdesiatpäťročný Pelé, ktorý nedávno podstúpil operáciu v bedrovej oblasti aj urologický zákrok, dáva k dispozícii napríklad repliku Pohára Julesa Rimeta, tri zlaté medaily z majstrovstiev sveta, loptu, ktorou strelil 1000. gól v kariére, ale aj inú loptu - tú vlastnej výroby z ponožiek a odevov. Ako dieťa ju naháňal po uliciach v Bauru. Pelé dávnejšie venoval množstvo memorabílií mestu Santos. Informácie priniesol napríklad web The Telegraph.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies