FOTO Kurdskí militanti sa prihlásili k útokom v Istanbule

NETKY.SK • 11 December 2016, 19:55 • 2 min
FOTO Kurdskí militanti sa prihlásili k útokom v Istanbule

ISTANBUL - K zodpovednosti za sobotňajšie výbuchy v blízkosti futbalového štadióna Besiktasu Istanbul, ktoré usmrtili 38 osôb a ďalších 155 zranili, sa prihlásila kurdská militantná skupina Sokoly za slobodu Kurdistanu (TAK).

slovakia

left justify in out

Tú turecké orgány považujú za odnož zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK). Podľa vyhlásenia zverejneného na webstránke TAK bol útok odvetou za násilie na juhovýchode krajiny a pokračujúce väznenie lídra PKK Abdullaha Öcalana.


K explóziám sa ešte v sobotu večer vyjadril pred novinármi turecký minister vnútra Süleyman Soylu. Spresnil, že jeden z výbuchov sa odohral priamo pred štadiónom Vodafone Arena a druhý spáchal samovražedný atentátnik v priľahlom parku.

 

Terčom útoku boli podľa neho príslušníci polície, ktorí predtým na štadióne hliadkovali počas zápasu domáceho tímu Besiktas s futbalistami klubu Bursaspor.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona