FOTO Kto inšpiroval značku Adidas? V prastarom hrobe našli múmiu s kvalitnými teniskami

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 13:55 • 2 min
FOTO Kto inšpiroval značku Adidas? V prastarom hrobe našli múmiu s kvalitnými teniskami

ALTAJ – Múmie sa nachádzajú pomerne často, väčšinou sú však kompletne obhnite, pričom na rozsypávajúcich sa kostiach sotva vidieť zvyšky látky. V pohorí Altaj sa objavil veľmi neobvyklý úkaz.

slovakia

left justify in out

Novoobjavená múmia je ženského pohlavia a v hrobe, kde ju našli ležala vyše 1100 rokov. Z jej tela okrem kostí síce veľa neostalo, zato topánky na jej nohách sú dodnes v prekvapivo dobrom stave.

 

Tenisky sú červené a majú na sebe z každej strany čierne pruhy, čo má v logu známa značka Adidas. Zdá sa, že povesti o jej kvalite nie sú vymyslené.

 

img

 

Módny expert, ktorý mal príležitosť si objav obzrieť naživo, povedal: "Vyzerajú celkom výstredne, ale štýlovo a stehy sú veľmi kvalitné. Pokojne by som ich nosil aj teraz.“

 

Ženu, ktorá mohla mať medzi 30 a 40 rokov, pochovali aj s taškou, zrkadlom a hrebeňom. Našli sa pri nej aj viaceré kusy oblečenia, ktoré na tom ale neboli tak dobre ako tenisky. Podľa archeológov bol príčinou smrti tvrdý úder do hlavy, keďže mala poškodenú lebku.

 

Pozostatky boli zakopané viac ako tri metre pod zemou, vďaka čomu sa ostala aj taká zachovalá. Keby bol hrob plytší a telo by obkolesovala iba zemina, nič by sa z nej nezachovalo, tvrdia odborníci.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona