FOTO Krásna Ruska sa svojím šarmom stala hviezdou ruskej výpravy, teraz prišla s manželom o medailu pre doping!

NETKY.SK • 22 Február 2018, 09:39 • 2 min
FOTO Krásna Ruska sa svojím šarmom stala hviezdou ruskej výpravy, teraz prišla s manželom o medailu pre doping!

PJONGČANG - Športový arbitrážny súd (CAS) uznal Rusa Alexandra Krušeľnického za vinného z porušenia antidopingových pravidiel na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu požitím zakázanej látky meldónium. Tím Olympijských športovcov z Ruska prišiel o bronzovú medailu zo súťaže miešaných párov v curlingu, ktorá tak pripadla Nórom.

slovakia

left justify in out

Krušeľnickij spoločne s manželkou Anastasiou Bryzgalovovou získali pod hlavičkou Olympijskí športovci z Ruska bronz na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu súťaži v miešaných párov v curlingu. Krušeľnickému však aj po analýze B-vzorky preukázali meldónium a takmer určite pár dodatočne diskvalifikujú. Otázkou ostáva, ako sa športovcovi dostala do organizmu zakázaná látka. To by malo byť predmetom policajného vyšetrovania v jeho domovskej krajine.

Krušeľnickij s Bryzgalovovou boli prví pretekári z Ruska v miešaných družstvách v tomto odvetví. "V prvom rade sa ospravedlňujem svojim kolegom z OŠR aj celej delegácii a fanúšikom. Je mi veľmi ľúto, že historický triumf Ruska zatienil dopingový škandál. Som pripravený plne spolupracovať, nikdy v kariére som vedome neužil zakázanú látku. Som zásadne proti dopingu a snažím sa pravidlá dodržiavať čo najdôslednejšie. Môj pozitívny test ma šokoval rovnako ako moju manželku Nasťu," vyhlásil v stanovisku Krušeľnickij. Akceptoval formálne porušenie dopingových pravidiel, zároveň dodal, že sa naďalej cíti "čistým športovcom".

"Podpísali sme vyhlásenie, že športovec skutočne mal meldónium vo vzorke a na základe toho vrátime medailu," povedala hovorkyňa Ruskej curlingovej federácie Valentina Parinovová pre ruskú štátnu televíziu Rossija 1.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies