FOTO Kráska odišla z práce a precestovala všetky krajiny sveta za rekordný čas

NETKY.SK • 14 Február 2017, 18:28 • 2 min
FOTO Kráska odišla z práce a precestovala všetky krajiny sveta za rekordný čas

WASHINGTON - Cassie De Pecol (27) pôvodom z Washingtonu dosiahla rekord v cestovaní okolo sveta. Všetkých 196 krajín obehla za 18 mesiacov a 26 dní.

slovakia

left justify in out

Cassie vyrazila na cestu v júli 2015 a v súčastnosti ju dokončila. Navštívila všetkých 193 suverénnych štátov plus Taiwan, Kosovo a Palestínu. Ešte sa doma ani poriadne nezohriala a už plánuje cestu do Antarktídy.

 

 

PC: @supermattwilliams Sponsors: @landrover @landroverusa #landrover #landroverdiscovery #EagleCreek Location: #Malibu, CA

Príspevok, ktorý zdieľa Cassie De Pecol | Official (@expedition_196),

 

Cassie odišla z korporátnej firmy v roku 2012 a od júla 2015 začala cestovať. Niečo našetrila, no financie jej poskytli aj sponzori. V niektorých ekologických alebo luxusných hoteloch získala ubytovanie zadarmo výmenou za ich propagáciu.

 

"Už od školy som túžila navštíviť všetky krajiny na svete, zaujímalo ma dozvedieť sa viac o každej kultúre, prirodzenom prostredí a náboženstve. V Amerike máme šťastie pre veľkú zmes kultúr a ľudí z celého sveta, ktorí krajinu robia tým, čím je dnes,“ vysvetlila svoju chuť po dobrodružstve pre Daily Mail.

 

 

"Chcela som sa dozvedieť, odkiaľ títo ľudia pochádzajú, aj to odkiaľ prišli moji európsky predkovia pred osídlením Ameriky. Ísť do každej krajiny bolo pre mňa dôležité, aby som sa naučila čo najviac o našom svete,“ pokračuje.

 

 

Cesta ju stála približne 198-tisíc dolárov (187-tisíc euro). Cestovala úplne sama a v každej krajine strávila od dvoch do päť dní. Zažila príjemné aj náročné situácie.

 

Tvrdí, že kvôli pohlaviu často čelila nebezpečným situáciám, kedy ju muži obťažovali a nebolo jej všetko jedno. Nakoniec sa jej podarilo vyviaznuť bez následkov. 

 

 

 

After a 1 hour and 15 minute fast paced uphill trek, I arrived at Paro Taktsang. The pilgrimage was like something out of Avatar, a dream to trek, through low hanging clouds with a harrowing drop at any given moment on either side. Prayer flags swayed through the pines, prayer wheels spinning in the breeze, and tsa-tsas (ashes of the dead) wedged between crevices of stone. Passing over a bridge and waterfall and up the last flight of stairs, I entered one of the chambers where I was completely alone. Tip-toeing past the glowing butter candles and sacred relics, I kneeled on a rug, cracked open an aged window and rested my head on the windowsill to reflect and admire the massive 2,000ft plunge into the vast Himalayan valley below, as clouds swiftly passed. Without my phone or camera equipment, I was able to consciously enjoy this moment in peace. 🏔 • • • #expedition196 #everycountryintheworld

Príspevok, ktorý zdieľa Cassie De Pecol | Official (@expedition_196),

 

 

New vlog coming up soon of my experience at #SonevaFushi in the Maldives! 🐬♻️

Príspevok, ktorý zdieľa Cassie De Pecol | Official (@expedition_196),

 

 

#fbf to Angkor Wat

Príspevok, ktorý zdieľa Cassie De Pecol | Official (@expedition_196),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies