FOTO Kotlebovci začali hliadkovať aj na košickom sídlisku Luník VIII

NETKY.SK • 27 Október 2016, 10:13 • 2 min
FOTO Kotlebovci začali hliadkovať aj na košickom sídlisku Luník VIII

KOŠICE – V mestskej časti Košíc Západ, prudko narastá kriminalita. Množiace sa prepady a krádeže na sídlisku Luník VIII sa miestni obyvatelia rozhodli riešiť občianskymi hliadkami. Teraz sa k nim pridali aj Kotlebovci.

slovakia

left justify in out

Polícia eviduje v posledných týždňoch na košickom sídlisku Luník VIII zvýšený počet krádeží a prepadnutí. Televízia TA3 v jednej reportáži ukázala prípad študentky Diany, ktorú prepadli traja mladíci a z kabelky jej ukradli peňaženku a mobil.

 

Polícia páchateľov zadržala  a chlapcov vo veku 15 a 18 rokov umiestnili do väzby.

 

Obyvatelia reagovali na zvýšenú kriminalitu zriadením občianskych hliadok. Tie kontrolujú sídlisko večer, kedy bolo spáchaných väčšina trestných činov.

 

„Chceme byť videní, možno aj to odradí páchateľa. Keby chcel spáchať nejaký čin, tak uvidí, že niekto tam na ulici stojí,“ povedal pre Korzár zástupca starostu Mestskej časti Košice – Západ Andrej Sitkár.

 

Celú situáciu využili aj pravicoví extrémisti zo strany Kotleba Ľudová strana Naše Slovensko, ktorí majú na Luníku VIII vlastné hliadky. Informovali o tom dokonca aj na sociálnej sieti.

 

Zverejnené fotografie vyvovali na facebooku zmiešané reakcie. Niektorí hliadkovanie Kotlebovcov uvítali, iným sa to nepozdáva, tým administrátor stránky aj v komentároch odpovedal.

 

 

 

Poslanci nedávno zákonom zakázali akékoľvek hliadky vo vlakoch, čím reagovali na Kotlebovcov, ktorí sa rozhodli, že budú “ochraňovať” cestujúcich na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies