FOTO Korytnačky dostali zápal pľúc, previezli ich do nemocnice na Floride

NETKY.SK • 4 Január 2017, 07:14 • 2 min
FOTO Korytnačky dostali zápal pľúc, previezli ich do nemocnice na Floride

WASHINGTON - Pätnásť jedincov karety Kempovej, ktorá je najohrozenejším druhom morských korytnačiek, v utorok prijali do Korytnačej nemocnice na Floride. Aktivisti ich zachránili zo studených vôd neďaleko amerického štátu Massachusetts.

slovakia

left justify in out

Mladé korytnačky, ktoré boli podchladené, dostali v studenej vode zápal pľúc.

"Dorazili tam, keď bola voda ešte teplá a potom neodišli s Golfským prúdom," povedala manažérka Korytnačej nemocnice Bette Zirkelbachová. "Prišlo chladné počasie a korytnačky sa odtiaľ nestihli dostať," dodala.

 

Korytnačia nemocnica (Turtle Hospital) je malá nezisková organizácia so sídlom na Floride. Karety, ktoré vážia od jedného do štyroch kilogramov, priviezli na Floridu letecky zo severovýchodu USA v pondelok neskoro večer.

 

"V Korytnačej nemocnici ich budeme liečiť širokým spektrom antibiotík ... Dostanú vitamíny, zdravú stravu a budeme ich držať v teplej vode s teplotou 24 stupňov Celzia. To ich zahreje a umožní liekom účinkovať," uviedla Zirkelbachová.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies