FOTO Dlho očakávaný kongres napokon bez najväčších oponentov Kohúta, prezident chce zo SZĽH vytvoriť príkladnú komunitu

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 16:0 • 2 min
FOTO Dlho očakávaný kongres napokon bez najväčších oponentov Kohúta, prezident chce zo SZĽH vytvoriť príkladnú komunitu

BRATISLAVA - Piatkový kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa nezaoberal vyslovením nedôvery prezidentovi Martinovi Kohútovi, ako pôvodne avizovali niektorí funkcionári. Žigmund Pálffy, Ondrej Gmitter ani Róbert Ľupták, ktorí patria medzi jeho hlavných kritikov, sa na ňom nezúčastnili.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezident SZĽH Martin Kohút svoj úvodný prejav začal spomienkou na nedávno zosnulého podnikateľa Jaroslava Tarabu, ktorý prednedávnom zomrel na zlyhanie srdca vo veku 43 rokov. Taraba bol šéfom Tipsportu, hlavného partnera najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. V takmer 40-minútovej prezentácii vyzdvihol vystúpenie slovenskej reprezentácie do 18 rokov na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie v Poprade a v Spišskej Novej Vsi.

 

Zároveň vyzval hokejových odborníkov na komunikáciu s Norbertom Javorčíkom a jeho tímom, aby sa dozvedeli, akým spôsobom zostavili a pripravili konkurencieschopné mužstvo. Kohútovi sa domáci juniorský šampionát páčil i po organizačnej stránke. Usporiadanie kvalitných MS bolo výbornou reklamou pre SZĽH i celé Slovensko. Predstavil aj niekoľko aktuálnych dlhodobých projektov, ktoré by mali napomôcť rozvoju hokeja na Slovensku. Uvažuje sa o zavedení športových stredných škôl podľa českého vzoru, či posilnenie hokeja v jednotlivých regiónoch. "Len cez silné hokejové regióny môže byť silný aj slovenský hokej," uviedol vo svojej správe Kohút.

 

Prvý muž slovenského hokeja sa ďalej zmienil, že išlo o mimoriadne turbulentný rok. Ocenil zlepšenie marketingu SZĽH, čo viedlo k uzatvoreniu spolupráce s dôležitými partnermi. Kohút zaznamenal aj progres Tipsport ligy, páči sa mu najmä komunikácia Richarda Lintnera s fanúšikmi prostredníctvom sociálnych sietí a mobilnej aplikácie. Kvitoval aj dva ročníky Zápasu hviezd. Podľa neho získala najvyššia slovenská súťaž vďaka týmto inováciám medzi priaznivcami väčšiu popularitu.

V hokeji konečne existuje elektronická matrika, čím zimný šport podľa Kohúta dobehol futbal. Na stretnutí oznámil aj to, že kým počas minulej sezóny si kluby rozdelili 1,5 milióna eur, v najbližšom ročníku by mohlo ísť až o 2,6 milióna eur, ktoré by mali byť použité najmä na prácu s mládežou. Martin Kohút dodal, že SZĽH požiada štát o jednorazovú dotáciu vo výške 4 miliónov eur.

Na záver svojej správy prezident zväzu vyhlásil, že chce zo SZĽH utvoriť vzorovú komunitu a všetkých účastníkov kongresu vyzval k prinavráteniu slušnosti, transparentnosti a efektivity. "Ak to dokážeme, opäť si získame dôveru ľudí," uzavrel Kohút. 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona