FOTO Kerry vyzval Kambodžu na boj proti terorizmu

NETKY.SK • 26 Január 2016, 13:16 • 2 min
FOTO Kerry vyzval Kambodžu na boj proti terorizmu

PHNON PÉNH - Americký minister zahraničných vecí John Kerry naliehal dnes na Kambodžu, aby sa zapojila do boja proti terorizmu a zároveň vyjadril podporu miestnym ľudskoprávnym organizáciám. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Rozprával som sa dnes s premiérom Hun Senom o naliehavej medzinárodnej výzve bojovať proti násilnému extrémizmu a zhodli sme sa, že je to absolútne najvyššia priorita," povedal Kerry novinárom v Phnom Pénhi.

 

"Premiér prejavil veľký záujem o spoluprácu Kambodže s našou koalíciou proti Dáišu," povedal Kerry, pričom použil arabskú skratku pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).

Juhovýchodná Ázia čelila vlani a začiatkom tohto roku niekoľkým teroristickým útokom, napríklad v thajskom Bangkoku či indonézskej Jakarte. V radoch IS bojujú aj militanti pochádzajúci z tohto regiónu.

 

Šéf americkej diplomacie počas pobytu v Kambodži vyzdvihol aj prácu miestnych ľudskoprávnych skupín a environmentálnych aktivistov. Kerryho ceste do Kambodže predchádzala krátka zastávka v susednom Laose, ktorý bude tento rok predsedať Združeniu krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN). Ďalšou Kerryho zastávkou bude hlavné mesto Číny Peking.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona