FOTO Karneval v Kolíne otvorili za sprísnených bezpečnostných opatrení, rady policajtov zdvojnásobili

NETKY.SK • 4 Február 2016, 11:54 • 2 min
FOTO Karneval v Kolíne otvorili za sprísnených bezpečnostných opatrení, rady policajtov zdvojnásobili

KOLÍN NAD RÝNOM - Tohtoročný pouličný karneval v nemeckom Kolíne nad Rýnom otvorili dnes za sprísnených bezpečnostných opatrení, ktoré majú zamedziť opakovaniu situácie počas osláv príchodu nového roka, keď došlo v tamojších uliciach k hromadnému prepadávaniu mužmi cudzokrajného výzoru.

slovakia

left justify in out

Päťdňový festival sa začína takzvanou "Weiberfastnacht", pri ktorej ženy symbolicky preberajú vládu nad mestom. Táto tradícia nabrala na význame práve po vlne krádeží a sexuálnych útokov počas silvestrovskej noci, keďže vtedajšími obeťami boli predovšetkým ženy, pripomína agentúra AP.

 

Organizátori karnevalu vyzývajú účastníkov, aby nahlásili akékoľvek obťažovanie, zatiaľ čo polícia sa snaží zaistiť bezpečnosť nasadením vyše 2000 svojich príslušníkov, čo je dvojnásobok oproti predošlému roku. Šéf kolínskej turistickej kancelárie Josef Sommer vyjadril presvedčenie, že prijaté bezpečnostné opatrenia zabránia opakovaniu silvestrovského prepadávania a zmiernia pretrvávajúce obavy z extrémistov po novembrových útokoch v Paríži.

 

"Každý môže sláviť karneval tak, ako je zvyknutý, azda len s tou výnimkou, že ľudia by sa mali riadiť odporúčaním polície a upustiť od nosenia kostýmov, ktorých súčasťou sú realistické napodobneniny zbraní," povedal Sommer pre AP.

 

V priebehu silvestrovskej noci došlo v Kolíne nad Rýnom, ako aj ďalších mestách Nemecka k masovému páchaniu trestnej činnosti, najmä zo strany mužov arabského alebo severoafrického výzoru. Viacerí z nich sa dopustili sexuálneho obťažovania žien a krádeží, čo následne vyvolalo pobúrenie nielen u domáceho obyvateľstva, ale aj v rámci početnej komunity migrantov v Nemecku. Sociálni pracovníci v súvislosti s karnevalom poskytli migrantom školenia, aby lepšie pochopili význam týchto bujarých osláv a mohli si ich užiť v rámci zaužívaných hraníc.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies