FOTO Kapela No Name bude mať mobilnú aplikáciu, jednou z funkcií bude karaoke

NETKY.SK • 12 Február 2016, 12:18 • 2 min
FOTO Kapela No Name bude mať mobilnú aplikáciu, jednou z funkcií bude karaoke

BRATISLAVA - Slovenská kapela No Name bude mať vlastnú mobilnú aplikáciu. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu okrem iného tešiť aj na funkciu karaoke.

slovakia

left justify in out

"Okrem klasických priečinkov ako koncerty, galéria či hudba, naša appka obsahuje aj funkciu karaoke s nahrávacím štúdiom. V reálnom čase si bude môcť každý priamo v telefóne vytvoriť vlastnú nahrávku našich piesní, buď so mnou ako duet, alebo tí čo si veria viac, môžu môj hlas úplne stíšiť a zaspievať si s No Name. Je to v podstate miništúdio, ktoré vám umožní spievať so sprievodom No Name. Možno časom spravíme súťaž medzi fanúšikmi o najlepšiu nahrávku, uvidíme. Aplikácie do telefónov si pomerne bežne nechávajú vyvíjať naši zahraniční hudobní kolegovia, no o takomto karaoke štúdiu sme ešte nepočuli," prezradil líder skupiny Igor Timko.


Muzikanti sa museli s projektom obrátiť aj na odborníkov zo Silicon Valley v Kalifornii. "V Silicon Valley má sídlo aj firma, ktorá certifikuje aplikácie na iPhony. My sme si dali na kľúč vyvinúť aplikáciu, ktorá bude na mieru šitá našim fanúšikom, poslucháčom. Jasné, že keď sa pánovi z Maca dostala na stôl naša appka, nechcel veriť, že je možné, aby sa nejaká kapela v Európe mohla volať No Name. A tak sa začal kolobeh preverovania. Vypýtali si od nás všetky dokumenty vrátane registrácie ochrannej známky, analyzovali naše weby, Facebooky, YouTube kanály. Jednoducho si na nás posvietili. Celý proces síce nejaký čas trval, ale máme dve dobré správy. Prvá je, že nám mobilnú aplikáciu odsúhlasili a druhá, že naša appka je vyvíjaná pre oba operačné systémy, teda aj pre androidy, aj pre iPhony," objasnil spevák.


Skupina plánuje predstaviť aplikáciu pred turné, ktoré odštartuje 11. marca v Plzni. Hudobníci sa okrem niekoľkých ďalších českých miest ukážu aj 20. apríla v Bratislave a o štyri dni neskôr v Košiciach.

 

"Aplikáciu momentálne testujeme, chceme, aby fungovala dokonale. Celý vývoj sme zverili do rúk bratislavskej firme. Šikovní vývojári sú otvorení všetkému možnému, takže si vymýšľame kadečo možné i nemožné. Takzvaný slávnostný výkop našej appky je naplánovaný tesne pred koncertným turné, ktoré štartujeme 11. marca," dodal Timko.
No Name vznikli v roku 1996 v Košiciach a debutový, eponymný album vydali v roku 1998.

 

Nadviazali naň nahrávkami ako Počkám si na zázrak (2000), Oslávme si život (2001), Slová do tmy (2003), Čím to je (2005), V rovnováhe (2008) či Nový album (2011). Predvlani ponúkli akustický komplet zo série G2 Acoustic Stage. Vo formácii pôsobia okrem Igora Timka aj Ivan Timko (bicie), Dušan Timko (gitara), Roman Timko (gitara), Zoli Sallai (klávesy) a Vilo Gutray (basgitara).
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona