FOTO: Jeden zadržaný pri protiteroristickej operácii v Nemeckom Chemnitzi

NETKY.SK • 14 Február 2017, 07:15 • 2 min
FOTO: Jeden zadržaný pri protiteroristickej operácii v Nemeckom Chemnitzi

Chemnitz 14. februára (SITA) - Najmenej jedna osoba bola vzatá do väzby počas protiteroristickej operácie, ktorá sa uskutočnila v pondelok večer na viacerých miestach nemeckého mesta Chemnitz ležiaceho v spolkovej krajine Sasko.

slovakia

left justify in out

Osobitná zásahová jednotka saského Krajinského kriminálneho úradu (LKA) prehľadala niekoľko bytov, okrem iného vo štvrti Gablenz a na Sídlisku Fritza Heckerta.

Pri zásahu v obytnom dome v Gablenzi boli príslušníci špeciálnej jednotky podľa informácií denníka Bild vybavení okrem samopalov aj ochrannými maskami. Nasadené bolo aj špeciálne protiteroristické vozidlo a pes vycvičený na hľadanie výbušnín.

Totožnosť zadržanej osoby nie je známa. Viac informácií k zásahu poskytne dnes spolková prokuratúra v Karlsruhe.

Na Sídlisku Fritza Heckerta stroskotalo v októbri minulého roka zatknutie 22-ročného Sýrčana Džábira Bakra. V jeho byte našla polícia výbušninu, ktorou zrejme chcel spáchať útok na letisko v Berlíne.

Bakra o niekoľko dní neskôr premohli v Lipsku jeho krajania a odovzdali polícii. O dva dni neskôr sa Bakr obesil vo svojej cele.






 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies