FOTO Jazvečík - dobrodruh: Hrdinský psík utiekol z lietadla a v púšti prežil takmer týždeň!

NETKY.SK • 17 Júl 2018, 14:08 • 2 min
FOTO Jazvečík - dobrodruh: Hrdinský psík utiekol z lietadla a v púšti prežil takmer týždeň!

Na najsuchšom mieste na Zemi by prežil bez jedla a vody len málokto, tento jazvečík to dokázal celých šesť dní!

slovakia

left justify in out

Janis Cavieresová, majiteľka dvojročného jazvečíka Gaspara, musela nečakane odcestovať z hlavného mesta Čile na služobnú cestu do Iquique. Preto požiadala svoju priateľku, aby jej Gaspara priviedla ona. Všetko prebiehalo hladko až do momentu, keď lietadlo so psíkom na palube v Iquique pristávalo. Jeho prepravný box sa zrejme zošmykol a spadol, v dôsledku čoho sa otvorili dvierka a vystresovaný jazvečík okamžite po otvorení lietadla utiekol do púšte Atacama.

 

Keď následne Janisina kamarátka na letisku preberala box zistila, že je prázdny. Zalarmovala preto personál a začalo sa veľké pátranie. Nakoľko aerolínie priznali svoje pochybenie, spravili naozaj všetko pre to, aby nezvestného Gaspara našli. Do akcie zapojili aj vojenské jednotky, ktoré poskytli stroje. Napriek tomu, že to nebolo jednoduché, psíka sa po nekonečných 6 dňoch podarilo nájsť živého a zdravého.

 

Prebrala ho veterinárka, ktorá konštatovala, že bol podvyživený, špinavý a vystresovaný, no momentálne je už späť so svojou majiteľkou a zo svojho dobrodružstva sa zotavuje. Miestni si nedokážu vysvetliť, ako sa mu podarilo prežiť, preto dostal prezývku „Zázračný pes“.

 

img

Zdroj: Profimedia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies