FOTO Japonec ti dovolí, aby si si ho prenajal na celý deň: Zapýta si za to len 40 centov

NETKY.SK • 21 September 2017, 10:33 • 2 min
FOTO Japonec ti dovolí, aby si si ho prenajal na celý deň: Zapýta si za to len 40 centov

Japonský voľnomyšlienkár a komik sa rozhodol pre mimoriadne netradičný spôsob života.

slovakia

left justify in out

Makoto Kotani sa pred štyrmi rokmi presťahoval do Tokia. Do tejto metropoly prišiel s cieľom preraziť ako komik. Počas toho, ako si hľadal „kšeft“, býval u svojho kamaráta Nishina, ktorý už komikom bol. Makotovi sa však dlhodobo nedarilo nájsť si prácu, preto mu Nishino jedného dňa poradil: „Od dnešného dňa by si sa mal sať bezdomovcom. Tvoj život bude oveľa lepší.“

 

Napriek tomu, že táto „rada“ znela mierne bizarne, Makoto sa rozhodol vyskúšať to. Začiatky neboli jednoduché, no potom prišiel kamarát s ďalšiu radou, ktorá nádejnému komikovi doslova zmenila život. Mal by sa vraj nechať prenajímať ľuďmi za 50 jenov (približne 37 centov) na deň.

 

Vytvoril si teda konto na sociálnej sieti a svoje služby začal ponúkať verejnosti. Netrvalo dlho a stal sa z neho doslova miestny fenomén. Ľudia sa o ňom dozvedeli a začali ho oslovovať s rôznymi prosbami, ktoré im za tento poplatok plnil. Niektorí klienti potrebujú poupratovať, iní sa chcú porozprávať, no stretol sa už aj s tým, že mal vystáť radu v obchode.

 

Samozrejme, ľuďom obvykle príde ľúto, že im pomáha za takú mizivú sumu, preto mu rôznymi spôsobmi prilepšujú. Kupujú mu jedlo, oblečenie alebo ponúkajú nocľah aj na niekoľko dní.

 

Za štyri roky mal Makoto viac ako tisíc zákazníkov a neustále pribúdajú ďalší. Momentálne je taký vyťažený, že si svoje aktivity musí plánovať mesiac dopredu. Vyjadril sa však, že nikdy nebol šťastnejší ako práve teraz.

 

 

フィンランド! メリークリスマスカラー!! #kotani

Príspevok, ktorý zdieľa Makoto Kotani (@kotanimakoto1983),

 

夫婦の良い写真!

Príspevok, ktorý zdieľa Makoto Kotani (@kotanimakoto1983),

 

この写真よいなあ。 仙台!!

Príspevok, ktorý zdieľa Makoto Kotani (@kotanimakoto1983),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies