FOTO Izraelské úrady zbúrali domy dvoch palestínskych útočníkov

NETKY.SK • 23 Február 2016, 09:37 • 2 min
FOTO Izraelské úrady zbúrali domy dvoch palestínskych útočníkov

JERUZALEM - Izraelské úrady v Predjordánsku zrovnali dnes so zemou obydlia dvoch Palestínčanov, ktorí spáchali vražedné útoky na Izraelčanov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obaja útočili v ten istý deň vlani v novembri. Jeden z nich v administratívnej budove v meste Tel Aviv pobodal a zabil dvoch Izraelčanov. Druhý spustil paľbu na okoloidúce vozidlá v Predjordánsku, pričom zabil Izraelčana, amerického študenta a Palestínčana. Oboch páchateľov zadržali bezpečnostné zložky, uvádza sa vo vyhlásení izraelských ozbrojených síl.

 

Útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si vyžiadali životy 27 Izraelčanov a uvedeného amerického študenta. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život už najmenej 166 Palestínčanov, z nich väčšina boli podľa Izraela útočníci. Ostatní zahynuli pri potýčkach s izraelskými vojakmi.

 

Izraelskí predstavitelia tvrdia, že búranie domov patriacich páchateľom útokov pôsobí preventívne. Kritici tejto praxe oponujú, že ide o taktiku hraničiacu s uplatňovaním princípu kolektívnej viny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona