FOTO Izrael odstráni rámové detektory kovov z Chrámovej hory v Jeruzaleme: Nahradia sa iným bezpečnostným systémom

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 06:28 • 2 min
FOTO Izrael odstráni rámové detektory kovov z Chrámovej hory v Jeruzaleme: Nahradia sa iným bezpečnostným systémom

JERUZALEM - Izraelský bezpečnostný kabinet v noci nadnes oznámil, že rozhodol o odstránení rámových detektorov kovov zo vstupov na Chrámovú horu v Jeruzaleme.

slovakia

left justify in out

Spomínané bezpečnostné opatrenie, ktoré vyvolalo protesty palestínskych Arabov v Jeruzaleme a na západnom brehu Jordánu, zaviedol Izrael po útoku trojice Palestínčanov na príslušníkov izraelských bezpečnostných zložiek zo 14. júla.

 

"Kabinet akceptuje odporúčanie bezpečnostných expertov nahradiť detektory kovov kontrolou založenou na pokrokových technológiách - chytrou kontrolou - a inými prostriedkami na zaistenie bezpečnosti návštevníkov a veriacich v jeruzalemskom Starom meste," citoval z vyhlásenia bezpečnostného kabinetu denník Haarec.

 

 

Vláda nekonkretizovala, čo detektory nahradí. Podľa izraelských médií by boli alternatívou kamery s vysokým rozlíšením schopné detekovať ukryté objekty.

 

Nemenovaný vládny predstaviteľ, ktorý sa na približne štvorhodinovom zasadaní kabinetu zúčastnil, poznamenal, že okrem detektorov kovov budú odstránené aj niektoré kamery, ktoré boli na posvätnom mieste v uplynulých dňoch nainštalované. Ako dodal, bezpečnostný kabinet pridelil izraelskej polícii a ministerstvu pre verejnú bezpečnosť 100 miliónov šeklov (24 miliónov eur) na prípravu a relizáciu nového bezpečnostného systému.

 

Do realizácie plánu ochrany Chrámovej hory mieni vláda početne posilniť ozbrojené sily v tejto oblasti.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies