FOTO Islamský štát tvrdí, že ukoristil zbrane amerických vojakov

NETKY.SK • 8 August 2016, 08:49 • 2 min
FOTO Islamský štát tvrdí, že ukoristil zbrane amerických vojakov

KÁBUL - Militanti napojení na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS) tvrdia, že sa im podarilo na východe Afganistanu ukoristiť zbrane a výstroj amerických vojakov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Džihádisti na podporu svojho tvrdenia zverejnili v sobotu sériu fotografií. Vidno na nich prenosný raketomet americkej výroby, granáty, rádioprijímač a ďalšie vybavenie, ktoré nie je bežnou súčasťou výstroje afganských vojakov.

 

Niekoľko detailných záberov zachytáva aj identifikačný preukaz vojaka americkej armády menom Ryan Larson. Velenie amerických síl v Kábule v tejto súvislosti rozhodne poprelo špekulácie o tom, že by tento vojak, ktorý skutočne slúžil v Afganistane, padol do zajatia. Podľa armády uvedený vojak aktuálne vykonáva služobné úlohy vo svojej jednotke.

 

 

 

Americký vojenský hovorca Ron Flesvig však dnes potvrdil stratu vojakových dokumentov, ktorú označil za "poľutovaniahodnú". Vojakov preukaz a ďalšie vybavenie boli podľa neho "ponechané" na bližšie nešpecifikovanom mieste po spoločnej americko-afganskej operácii, na ktorej sa podieľal aj vojak Larson. Presné okolnosti straty sú predmetom vyšetrovania.

 

Americké špeciálne jednotky v súčasnosti bojujú na východe Afganistanu po boku afganských vládnych síl proti džihádistom, ktorí prisahali vernosť IS. Boje prebiehajú v provincii Nangarhár pri hraniciach s Pakistanom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies