FOTO Islamský štát chce do roku 2020 ovládnuť takmer celú Európu

NETKY.SK • 10 August 2015, 14:19 • 2 min
FOTO Islamský štát chce do roku 2020 ovládnuť takmer celú Európu

LONDÝN – Táto mapa zobrazuje plány Islamského štátu na dominanciu Európy do roku 2020.

slovakia

left justify in out

Na mape sú časti starého kontinentu, ktoré chce táto teroristická skupina ovládať už v priebehu piatich rokov. Podľa nej chce Islamský štát ovládať Stredný Východ, Severnú Afriku a časti Európy.

 

Reportér BBC Andrew Hosken zverejnil túto mapu v jeho najnovšej knihe s názvom - Ríša strachu: Vo vnútri Islamského štátu. „Islamský štát chce ovládnuť všetko, čo vníma ako islamský svet,“ piše Hosken k mape.

 

img

 

„Ak budú mať svoj kalifát, plánujú sa obrátiť proti celému svetu. Chcú, aby bol celý svet pod ich velením. Proti nim stojí 60 národností vrátane USA a Ruska, takže si budete myslieť, že sa to nestane. Ale mnohí si nemysleli, že by sa im podarili aj ich prvé kroky.Destabilizovali Irak a Sýriu a rovnako sa snažia aj o destabilizáciu Saudskej Arábie, Líbye a nedávno takmer zničili turizmus v Tunisku,“ napísal reportér BBC v knihe o plánoch teroristov.

 

Hosken dokonca varuje, že Islamský Štát je pripravený použiť jadrové, biologické a chemické zbrane, hneď ako sa k nim dostanú. „Ak budú mať zbrane hromadného ničenia, použijú ich,“ píše Hosken.

 

Islamský štát má asi 50-tisíc členov. Disponuje obrovským kapitálom – niekoľko miliárd libier, pretože ovládajú ropné polia v Iraku a Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona