FOTO Indiu sužujú záplavy a zosuvy pôdy, počet obetí presiahol 200

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:20 • 2 min
FOTO Indiu sužujú záplavy a zosuvy pôdy, počet obetí presiahol 200

NAÍ DILLÍ - Najmenej 215 ľudí zahynulo v priebehu minulého týždňa pri záplavách a zosuvoch pôdy v Indii. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie indického ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Najvyšší počet obetí na životoch, a síce 83, bol hlásený z juhoindického štátu Gudžarát. Druhým najviac postihnutým je štát Západné Bengálsko na severovýchode Indie, kde si ničivé prírodné živly za uplynulý týždeň vyžiadali 69 obetí.
Väčšinu z úmrtí zapríčinili zasiahnutia bleskom, zranenia spôsobené pádom múrov, elektrickým prúdom či utopením, ku ktorým došlo v dôsledku silných dažďov a záplav.


Ďalších 38 úmrtí v dôsledku dažďov hlásili úrady v severozápadnom štáte Radžastan, päť ďalších v štáte Urísa na východnom pobreží a štyri v Manípure na severovýchode, kde zároveň v sobotu pri zosuve pôdy zahynulo 20 ľudí.

 

Obdobie monzúnov v Indii každoročne trvá od júna do konca septembra. Miestni meteorológovia predpovedajú silné dažde aj v priebehu nasledujúci piatich dní, a to na severe a západe Indie - najmä v štátoch Západné Bengálsko, Gudžarát, Madhjapradéš a Goa.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies