FOTO India bojuje proti parazitom, začala kampaň zameranú na odčervovanie miliónov detí

NETKY.SK • 10 Február 2016, 13:43 • 2 min
FOTO India bojuje proti parazitom, začala kampaň zameranú na odčervovanie miliónov detí

NAÍ DILLÍ - Milióny indických detí podstupujú liečbu odčervovania v rámci masívnej celoštátnej kampane, ktorá má zastaviť nákazu detí parazitickými červami a zabrániť poškodeniu ich duševného aj fyzického zdravia. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V dedine na okraji indického hlavného mesta Naí Dillí si dnes ráno stovky detí umyli ruky a stáli v rade na tabletku, ktorú im podával učiteľ alebo zdravotník. Deti po prehltnutí pilulky otvorili školské tašky a začali vyučovanie.

 

Kampaň sa zameriava na 270 miliónov detí po celej krajine. Po dnešnej akcii bude nasledovať ďalšia na budúci týždeň a zameria sa na deti, ktoré dnes chýbali. Oznámilo to indické ministerstvo zdravotníctva. Parazitické červy sa dostanú do tela detí pri príjme jedla a môžu spôsobiť anémiu (málokrvnosť), podvýživu a zhoršenie telesného aj duševného zdravia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies