FOTO Hygienici upozorňujú na nebezpečný prášok na zuby a kondicionér na vlasy

NETKY.SK • 20 Január 2017, 13:15 • 2 min
FOTO Hygienici upozorňujú na nebezpečný prášok na zuby a kondicionér na vlasy

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX kontrolné orgány v Lotyšsku a vo Francúzsku. Ide o zubný prášok a kondicionér na vlasy proti lupinám.

slovakia

left justify in out

V zubnom prášku s názvom Pure herbal tooth powder značky VICCO výrobného typu N41203721 pôvodom z Indie zistili prekročený povolený limit pre celkový počet mikroorganizmov, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch. Prášok je v 100-gramovom balení v žltom plastovom obale. O nebezpečných kozmetických výrobkoch informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.


V kondicionéri na vlasy proti lupinám s názvom Original Formula - anti-dandruff hair and scalp conditioner značky Sulfur 8 pôvodom z USA v 205-gramovej plastovej nádobe so žltým uzáverom zistili prítomnosť látky Triclosan, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch. Látka nie je povolená do daného typu výrobkov. Je možné, že uvedený výrobok sa vyskytuje aj na Slovensku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies