FOTO Hygienici upozorňujú na nebezpečné mydlo

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 13:41 • 2 min
FOTO Hygienici upozorňujú na nebezpečné mydlo

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na výskyt nebezpečného kozmetického výrobku v EÚ, ktoré nahlásil do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX kontrolný orgán v Holandsku.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, ide o výrobok na umývanie s názvom Body Wash (Soap-free cleansing formula) značky DiaClin. Výrobok je v bielej 30-mililitrovej nádobe s pumpičkou s tyrkysovým vrchnákom. Vo výrobku zistili prekročený povolený limit pre celkový počet mikroorganizmov a prítomnosť patogénneho organizmu Klebsiella pneumoniae, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch. Je možné, že sa výrobok vyskytuje aj na Slovensku.

 

img

 

Krajina pôvodu výrobku je Holandsko, výrobcom je Girasol Breda The Netherlands. Výrobná dávka je Batch: 14H271, Expiry Date 08-2017, EAN: 8714207351538 a výrobcom je Girasol Breda The Netherlands, Delftechpark 55, 2628 XJ Delft, The Netherlands.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies