FOTO Hudobné ceny Brit Awards majú novú sošku: Takto vyzerá!

NETKY.SK • 5 December 2018, 08:02 • 2 min
FOTO Hudobné ceny Brit Awards majú novú sošku: Takto vyzerá!

LONDÝN - Organizátori odovzdávania hudobných cien Brit Awards 2019 predstavili v utorok novú sošku, ktorú dostanú víťazi jednotlivých kategórií na budúci rok vo februári.

slovakia

left justify in out

Autorom sošky je renomovaný britský architekt ghanského pôvodu David Adjaye.

Trofej, ktorá je odliata z tvrdého skla, vytvoril Adjaye v spolupráci s českou sklárskou a dizajnérskou spoločnosťou Lasvit. Autor opísal sošku ako "ukážku skvelého materiálu vypracovaného v ohni a vytvarovaného do podoby ženskej postavy".

 

"Brit Awards sú významnou súčasťou oslavy britských talentov a priestorom na rozhovor o vývoji britskej kultúry a jej prínose. Soška je unikátna a proporčne veľmi odlišná. Som s ňou veľmi spokojný," doplnil Adjaye.

 

"Davidovo riešenie prekonalo moje očakávania. Pokračuje sa v transformácii ceny, ako aj v budovaní odkazu výnimočnej kreativity za uplynulé roky. Víťazi si zoberú domov naozaj nádherný kus práce," vyhlásil Jason Iley, šéf Sony Music UK and Ireland.

 

Trofej z predchádzajúceho ročníka navrhol laureát Turnerovej ceny Anish Kapoor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies