FOTO Huby rastú, máme dôkaz. Pri Košiciach našiel pán Imrich megahríb!

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 09:12 • 2 min
FOTO Huby rastú, máme dôkaz. Pri Košiciach našiel pán Imrich megahríb!

KOŠICE - Hoci sa vám môže zdať, že je na hubačku tých fajnovejších húb, teda hríbov, pomerne priskoro, príroda vás vyvedie z omylu. Pán Imrich v pondelok našiel megahríb, a to nie je všetko!

slovakia

left justify in out

Pán Imrich je vášnivý zberateľ húb. Dubáčiky ho tohto roku prvýkrát potešili už 4. mája. Najprv si myslel, že zle vidí, no o to väčšia bola potom jeho radosť a pýcha, ktorú pociťoval pred známymi.

 

 

img

Kásny úlovok, čo poviete? Foto: PI

 

 

Hoci bolo v týchto dňoch riadne sucho a myslel si, že si dajú hríby pauzu, opäť zažil menší šok. Našiel krásavca, s ktorým sa musel hneď aj zvečniť.

 

„Mám v okolí Košíc niekoľko miest, kde zvyknú hríby rásť pomerne skoro. Prvýkrát túto sezónu sme mali na dubáky šťastie už 4. mája. Vybrali sme sa na rovnaké miesto pri dedine Rákoš aj o pár dní neskôr a hoci bolo sucho, našli sme viac ako desať kusov. Tento veľký hríb ma prekvapil - vyrástol obrovský napriek tomu, že momentálne v lese vôbec nepanujú podmienky, ktoré by hubám priali,“ naznačil svoj revír vášnivý hubár.

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies