FOTO Hrôza v Pakistane: Motorkár vrazil do protestantov a odpálil sa

NETKY.SK • 13 Február 2017, 16:09 • 2 min
FOTO Hrôza v Pakistane: Motorkár vrazil do protestantov a odpálil sa

ISLAMABAD - Najmenej sedem ľudí zahynulo a ďalších minimálne 40 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu nálože, ku ktorému došlo dnes počas demonštrácie v meste Láhaur vo východopakistanskej provincii Pandžáb.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za útok sa prihlásilo militantné hnutie Taliban. Podľa predstaviteľa miestnej polície výbuch nastal vo chvíli, keď muž na motocykli vrazil do davu ľudí - väčšinou majiteľov lekární -, ktorí protestovali proti novele zákona o predaji liečiv. Medzi obeťami sú aj príslušníci bezpečnostných síl, ktorí so zástupcami protestujúcich lekárnikov vyjednávali.

 

Láhaur je správnym centrom Pandžábu, najväčšej a najbohatšej provincie Pakistanu, ktorý v posledných rokoch zápasí s násilím zo strany moslimských fundamentalistov a zločineckých gangov. Situácia v Pandžábe je však tradične pokojnejšia ako v iných častiach šiestej najľudnatejšej krajiny sveta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona