FOTO Hlina priviedol pred parlament bager a 50 nahnevaných živnostníkov

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 15:09 • 2 min
FOTO Hlina priviedol pred parlament bager a 50 nahnevaných živnostníkov

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina priviedol pred parlament 50 živnostníkov, ktorým spoločnosť Váhostav nezaplatila faktúry za vykonanú prácu.

slovakia

left justify in out

K protestujúcim sa Hlina prihováral z lopaty bagra, ktorý ho vyzdvihol do výšky približne tri metre. Dôvodom zhromaždenia je nespokojnosť s tým, koľko majú dostať živnostníci zo svojich faktúr a že ich za Váhostav majú zaplatiť banky. Ani Hlina však neverí, že sa živnostníkom podarí získať plnú sumu. „Ja som idealista, ale v tomto nie,“ povedal. Myslí si však, že pri zvýšenom tlaku môžu živnostníci získať dve tretiny z fakturovanej sumy.

 

Ako povedal Hlina dnes pre agentúru SITA, Slovensko je zvláštna krajina, pretože premiér predstavil návrh, podľa ktorého dlhy súkromnej firmy má odkúpiť štátna banka a tá si ich má vymáhať z budúcich predpokladaných ziskov. „To je sen. Niečo tak absurdné som ešte nepočul,“ vyhlásil s tým, že sú zlé návrhy, blbé návrhy, debilné návrhy a návrhy Smeru-SD. „Toto je absurdný návrh Smeru,“ povedal. Podľa Hlinu cieľom živnostníkov by malo byť dostať čo najviac peňazí, ale od Juraja Širokého a nie od štátnej banky. „Široký a Váhostav majú z čoho,“ dodal. 

 

Za veriteľov Váhostavu prehovoril k zhromaždeniu Milan Blaho. „My veritelia to máme podstatne ťažšie ako Váhostav. Svoje protesty musíme riešiť nie v pracovnej dobe, ale na úkor pracovnej doby,“ uviedol. Zároveň zdôraznil, že každý deň mu nabiehajú úroky na úver, ktorý mu ukradol Váhostav. „Váhostav je Dlhostav,“ uviedol. Blaho je presvedčený, že živnostníci môžu dostať aj sto percent, ale nie od štátu, ale od Váhostavu. 

 

Poslanci otvorili popoludní mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej sa budú venovať návrhu novely Obchodného zákonníka. Právnu úpravu by mali prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. Návrh, ktorý má upraviť reštrukturalizáciu podnikov a pomôcť veriteľom Váhostavu, sa už pred samotnou schôdzou nestretol s pochopením opozičných politických strán. Opatrenia vlády v súvislosti s kauzou Váhostav sú len 40-percentným riešením problému, vyhlásila SDKÚ-DS. Reagovala tak na ustanovenie, ktoré by veriteľom zabezpečilo uspokojenie pohľadávok do výšky 40 %.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona