FOTO Hasičov v trnavskom kraji zamestnala búrka aj vážna dopravná nehoda, vlaky nepremávali

NETKY.SK • 28 August 2017, 11:40 • 2 min
FOTO Hasičov v trnavskom kraji zamestnala búrka aj vážna dopravná nehoda, vlaky nepremávali

TRNAVA – V súvislosti s nedeľnou búrkou absolvovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Trnavskom kraji trinásť výjazdov.

slovakia

left justify in out

Päť zaznamenali v okrese Senica, po tri v okrese Dunajská Streda a Piešťany a prácu mali aj hasiči z Holíča a Galanty. Najčastejšie ich volali na odstraňovanie spadnutých konárov a stromov z ciest a na odčerpávanie vody zo zatopených pivníc. Celkom v kraji zasahovalo 27 hasičov.

Hasičov z Galanty zamestnala v nedeľu popoludní aj nehoda osobného motorového vozidla v katastri obce Jelka., pri ktorej sa zranili štyri osoby, medzi nimi bolo aj jedno dieťa. Zasahujúci hasiči poskytli všetkým zraneným predlekársku pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby. Havarované vozidlo zabezpečili proti vzniku požiaru.
 

„Dážď a silný vietor počas nedeľného večera výrazne obmedzili železničnú dopravu na Slovensku,“ uviedla hovorkyňa štátneho podniku Martina Pavliková. Na mnohých traťových úsekoch železničnú dopravu skomplikovali vyvrátené stromy, konáre popadané na trať, ale aj poškodené trakčné vedenie.

 

Doprava v úseku Šaštín-Stráže – Kúty bola v dôsledku nepriaznivého počasia prerušená od 16.51 h. Po búrke tu na trať spadli dva stromy, v dôsledku čoho sa roztrhlo nosné lano na trakčnom vedení.

 

„ŽSR okamžite nasadili svojich zamestnancov, ktorí nasledujúce hodiny pracovali na odstránení stromov z tratí a na oprave trakčného vedenia,“ priblížila Pavliková. Pretrvávajúcu výluku spôsobuje fakt, že poškodenie trakčného vedenia je rozsiahle.

 

Popadané konáre a spadnutý strom spôsobili problémy aj v úseku Veľké Leváre – Malacky. Doprava tu bola úplne prerušená, sprejazdniť trať sa podarilo o 20.11 h. V úseku Pribeta – Dvory nad Žitavou bolo poškodených 700 metrov trakčného vedenia, v dôsledku čoho pristúpili ŽSR k výluke 2. traťovej koľaje. Od 2.17 h jazdia vlaky v tomto úseku na oboch koľajach bez obmedzení.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies